Voor mentoren en decanen

Deze site is speciaal bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die een opleiding willen gaan volgen in het mbo.

Er zijn ongeveer 600 mbo-opleidingen op vier niveaus en in twee leerwegen. Voor veel jongeren is het heel lastig om daar een keuze uit te maken.

MBO Stad is een website waarop aankomende mbo-studenten zich kunnen oriŽnteren. De verschillende onderdelen van de stad staan voor een groep van opleidingen die bij elkaar horen. Hier is informatie te vinden over deze opleidingen. In de haven vindt u bijvoorbeeld informatie over opleidingen in de scheepvaart, transport en logistiek en in het stadion over opleidingen in de sport en veiligheid.

U kunt deze site gebruiken in uw lessen of gebruiken bij de voorlichting aan individuele leerlingen. MBO Stad is een plek waar vmbo-leerlingen kunnen rondkijken en ontdekken wat er allemaal mogelijk is op het mbo. De site is bedoeld als portal; als plek waar vmbo-leerlingen zich kunnen oriŽnteren op een vervolgopleiding op het mbo. Dit betekent dat de informatie vrij globaal is. Voor meer gedetailleerde informatie wordt doorverwezen naar andere sites waar extra informatie te vinden is of waar beroepskeuzetests staan.